Home Welkom Nassogne, een voorsmaakje van de Ardennen

 Afdrukken 

Toevoegen aan favorieten Reisboek

Nassogne, een voorsmaakje van de Ardennen


De gemeente Nassogne ligt op de grens tussen Ardennen en Famenne en heeft een oppervlakte van 11 196 ha. Het telt ongeveer 5 420 inwoners en bestaat uit de dorpen en gehuchten Ambly, Bande, Charneux, Chavanne, Forrières, Grune, Harsin, Lesterny, Masbourg, Mormont en Nassogne. Het woud strekt zich uit over meer dan de helft van het grondgebied en bestaat uit 60 % loofbomen en 40 % sparren.

De geboorte van het Ardense woud

De gemeente Nassogne is met haar heuvels en valleien een ideale streek om te wandelen en te fietsen.

Haar diepe wouden kennen nog veel geheimen. U zult er een intacte, wilde en zuivere wereld vinden, evenals een schitterende flora en een gevarieerde fauna van herten, hinden, reeën, everzwijnen, ...

In Nassogne beginnen de echte Ardennen !

Vue Nassogne 
 Vue Nassogne

 Een zeer mooie en rustige plaats

Haar prachtige landschappen onthullen hun charmes door de seizoenen heen: vreemd in de mist en de sneeuw, bebloemd in de lente, vol licht tijdens juli en onvergetelijk tijdens de herfst wanneer een zonnestraal de rode, bruine en roestachtige kleuren aansteekt.

Tal van streekproducten

Nassogne is een streek van openlucht kwekerijen. Talrijke ambachtelijke vervaardigers werken er met alle respect ten opzichte van de dieren en de natuur: hertachtigen, varkens, schapen, …

De liefhebbers van streekproducten moeten zeker de ambachtelijke brouwerij ‘La Saint-Monon’ (het bier dat hier gebrouwen wordt luistert trouwens naar dezelfde naam) in Ambly bezoeken.

 Porcs des prairies - Elevage Magerotte - Nassogne
 Hôtel-restaurant Beau Séjour - Nassogne

Overnachten en gastronomie

In Nassogne zijn er verschillende kwaliteitsvolle hotels, gites, gastenkamers en campings, maar eveneens restaurants waar u van de plaatselijke gastronomie kan genieten.

Begeleide thematische wandelingen en nog veel meer

Aan de hand van talrijke bewegwijzerde wandelingen, MTB-circuits, fietsroutes, de route van de uitzichtpunten of een rondtocht met koets ontdekt u deze kleine landelijke gemeente waar het zo aangenaam is te verblijven.

Of het nu is om paddestoelen te plukken, om te luisteren naar het burlen van herten of voor een gewone avondwandeling, … Nassogne is de juiste plek !

Promenade champignons - Nassogne
     

Reageer op dit artikel...